Zuinig aan met steun jonge boeren

De overheid probeert dit jaar de beschikbare investeringsteun voor jonge boeren zo efficiënt mogelijk te besteden. Dan kunnen er wellicht toch nog meer jongeren worden geholpen.

Dat blijkt uit antwoorden van staatsecretaris Henk Bleker (EL&I) op Kamervragen van Elbert Dijkgraaf (SGP). Die drong aan op een ruimer budget en een hoger plafond per aanvraag.

Bleker laat weten dat de beschikbare € 5,3 miljoen echt het meest haalbare is. Aanvankelijk was er zelfs maar € 2,8 miljoen voor gereserveerd, dankzij een motie van CDA en VV is daarnaast € 2,3 miljoen uit de reserves van EL&I gehaald.

Niet haalbaar

Vorig jaar was nog € 8 miljoen beschikbaar voor de jonge ondernemers. 'In het licht van de bezuinigingen is een vergelijkbaar (of hoger) budget als in 2011 niet haalbaar', laat de staatssecretaris weten.

Van cofinanciering door de Europese Unie is dit jaar ook geen sprake. Het budget dat Brussel daarvoor heeft, is de afgelopen jaren al opgebruikt.

Meer honoreren

Bleker heeft daarom besloten tot verlaging van het maximale investeringsbedrag per aanvraag. Dat biedt ruimte om meer aanvragen van jonge ondernemers te honoreren, zo antwoord hij Kamerlid Dijkgraaf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer