Fusie oostelijke waterschappen in 2014

Waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht in Oost-Nederland moeten per 1 januari 2014 zijn gefuseerd. Dat staat in het fusieplan dat komende week aan het algemeen bestuur van Velt en Vecht wordt voorgelegd.

De financiële doelstellingen worden niet direct gehaald, blijkt uit het plan. Gemikt wordt op een jaarlijkse kostenreductie van € 11 miljoen. Voor 2014 is een besparing haalbaar van € 7,3 miljoen.

Volgens Velt en Vecht komt dit doordat besparingen op met name kapitaallasten en overige externe kosten een zaak is van wat langere adem. In 2015 loopt het te besparen bedrag op tot € 9,3 miljoen, in 2016 naar € 10,3 miljoen, tot uiteindelijk € 12,8 miljoen in 2020.

Verkiezingen

De beide fusiepartners willen het hoofdkantoor vestigen in Almelo, waar nu ook waterschap Regge en Dinkel is gevestigd. Het nieuwe hoofdbestuur moet in 2014 aantreden. Dat betekent dat de geplande bestuursverkiezingen met een jaar worden uitgesteld.

Zetels

De fusie kost overigens zo'n € 6 miljoen aan 'transitiekosten'. Toch verwachten beide schappen dat de heffingen hier niet extra voor hoeven te stijgen.

Het nieuwe hoofdbestuur telt 30 bestuurders, waarvan 4 geborgde zetels voor ongebouwd, even zoveel voor bedrijven en 1 zetel voor natuur. De nieuwe naam is nog niet gekozen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer