Klimaatprijs voor windmolenaar Monsma

Douwe Monsma uit Zeewolde heeft de HIER Klimaatpenning 2012 ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan koplopers in duurzaamheid. Prinses Laurentien van Oranje reikte de prijs uit.

Naast Monsma, voorzitter van windvereniging de Zuidlob in Zeewolde, kregen ook Philips en het Rode Kruis een klimaatpenning uitgereikt. De www.hier.nucampagne spreekt met de Klimaatpenningen waardering uit voor koplopers die uitzonderlijke bijdragen leveren aan concrete en mondiale klimaatsuccessen.

De prijs is een initiatief van 30 samenwerkende maatschappelijke organisaties die samen voor klimaatprobleemoplossingen gaan.

Persoonlijke inzet

De Klimaatpenning 2012 voor uitzonderlijke persoonlijke klimaatinzet was voor Douwe Monsma, voorvechter van een grootschalig windmolenpark in Flevoland. Monsma is voorzitter van windvereniging de Zuidlob, die realiseerde een windpark van 36 turbines in nauwe samenwerking met 63 boeren.

Philips kreeg de Klimaatpenning voor ondernemers voor de meerjarige strategie EcoVision. Die bracht het eigen energieverbruik fors omlaag en bijna de helft van de Philips huishoudapparaten en verlichting fors zuiniger.

Levensreddend

Het Nederlandse Rode Kruis ontving de Klimaatpenning voor 10 jaar klimaatkennis van het internationale Klimaatcentrum, waarmee in ontwikkelingslanden levensreddende projecten worden ondersteund.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer