'Nederland koploper duurzame middelen'

Nederland is het internationale uithangbord als het gaat om duurzame gewasbescherming. Die conclusie trekken de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) en Stichting Willie Commelin Scholten (WCS).

Ons land is wereldwijd een van de meest duurzame op het gebied van gewasbescherming. In 10 jaar tijd nam de milieubelasting van het oppervlaktewater door gewasbeschermingsmiddelen met maar liefst 85% af.

Verder zijn in veel kasgroenteteelten vrijwel alle chemische bestrijdingsmiddelen vervangen door biologische alternatieven. Nederlandse versproducten voldoen daarmee volgens KNPV en WCS aan alle wettelijke residunormen.

GBM2012

KNPV en WCS zijn de organisatoren van de Gewasbeschermingsmanifestatie 2012 (GBM2012) op de Floriade in Venlo. Dat evenement wordt donderdag 24 mei gehouden en moet het thema verder op de kaart zetten.

Dit jaar is volgens beide organisaties een uitstekend moment voor een debat over de rol die ons land zichzelf ziet weggelegd. Nederland toont op de Floriade wat het te bieden heeft aan innovatieve land- en tuinbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer