Praktische oplossingen voor schoner water

Met reeds bestaande praktische oplossingen valt al veel winst te boeken bij het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater. Dat blijkt uit project ‘Praktische bedrijfsinnovaties in de landbouw’ van provincie Utrecht.

Via een groot aantal experimenten en tests werd de afgelopen 2 jaar gezocht naar verbeteringen in het kader van Kader Richtlijn Water. Doel is de belasting met stikstof en fosfaat door de landbouw te verminderen.

Provincie Utrecht startte dit project in samenwerking met LTO Nederland, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Amstel Gooi en Vecht, waterschap Vallei en Eem, provincie Brabant, CLM en DLV.

Symposium

Zo’n 60 vee- en akkerbouwers namen deel, waarvan een groot deel uit Utrecht. De resultaten worden gepresenteerd tijdens het KRW-symposium op 30 maart in Kamerik.

'We hebben alle resultaten van de praktijkexperimenten vastgelegd voor 3 aparte onderdelen, erf, perceel en slootkant. Na de conclusies is het nu tijd voor aanbevelingen aan de provincie', stelt Erik van Well van uitvoerend bureau Centrum Landbouw en Milieu.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer