Keuringsdienst van Waarde duikt in EHEC

De Keuringsdienst van Waarde pakt in 2 uitzendingen uit over de EHEC-bacterie. Die was verleden jaar het nieuws van de dag, had de wereld wekenlang in zijn greep en maakte 50 dodelijke slachtoffers in Duitsland.

Eerst had de komkommer het gedaan, daarna kreeg de tomaat er van langs en zelfs de kropsla werd genoemd. Uiteindelijk was de fenegriekkiem de schuldige en daar moesten we het mee doen.

Plots hield de hetze op bij deze kiemgroenten, stelt het KRO-televisieprogramma. 'De EHEC-uitbraak is afgesloten', meldde het Robert Koch Instituut, het Duitse centrum voor ziektebeheersing, eind juli 2011.

Sluipmoordenaar

De Nederlandse overheid liet eveneens weten dat de uitbraak voorbij was. Maar is de epidemie nu werkelijk in de kiem gesmoord of zwerft de sluipmoordenaar nog steeds vrij rond, vraagt Keuringsdienst van Waarde zich af.

Waar kwam die mysterieuze bacterie ineens vandaan? Een mediahype of lobbystrategie? Keuringsdienst van Waarde toont haar bevindingen op donderdag 19 en 26 april om 20.25 uur, Nederland 3.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer