Goede cijfers voor Deense tuinbouw

Na een serie zeer magere jaren maakten Deense tuinders afgelopen seizoen eindelijk weer winst.

De financiële resultaten van de Deense tuinbouwsector in 2011 zijn de beste van de laatste 27 jaar. Dat blijkt uit een accountantsrapport van PK Revision in Odense. Deze organisatie analyseert elk jaar de jaarverslagen van een groot deel van de Deense kwekerijen.

De kwekerijen haalden een gemiddeld netto resultaat van € 74.740. Vorig jaar was dit gemiddeld slechts € 4700. Van alle geanalyseerde kwekerijen maakte 67% winst.

Potplanten

De Deense tuinbouwsector bestaat voor een groot deel uit kwekerijen voor potplanten. Van deze groep varieert de gemiddelde winstgroei van € 39.700 tot € 72.000.

De Deense tuinbouworganisatie Dansk Gartneri is blij met de resultaten van 2011 en hoopt op een herstel van het marktaandeel. Sinds 2000 liep het Deense aandeel in de wereldmarkt voor tuinbouwproducten terug van 8,5% tot 4,7%.

Grote bedrijven

De resultaten van afgelopen jaren laten zien dat in de Deense tuinbouw de grotere bedrijven het beste overleven. Jaarlijks beëindigt 5% van de tuinbouwbedrijven hun activiteiten vanwege geen opvolging, faillissement of door overname.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer