ZLTO verkent onontgonnen gebieden

Welke nieuwe vragen in omgeving en maatschappij kunnen op termijn zo interessant worden, dat ook boeren en tuinders er geld aan kunnen gaan verdienen. Die vraag staat centraal in een project waaraan ZLTO momenteel werkt.

Samen met Wageningen UR onderzoekt de organisatie binnen het project ‘Boeren met Omgeving’ waar nieuwe zogenoemde product markt combinaties liggen. Volgens Ruud Hoosemans, adviseur markt en ketens bij ZLTO, wordt daarbij bewust voorbij gegaan aan de ‘traditionele’ agro- en foodsector.

Eten printen

‘En zo kom je tot interessante ontdekkingen’, weet Hoosemans. ‘Zo hebben we gesprekken gehad met TNO. Die werken aan een Foodprinter waarmee de consument in de toekomst zijn voedsel zou kunnen samenstellen.’

Verder is er een verfbedrijf bezocht dat voor haar producten natuurlijke kleurstoffen wil gebruiken, mogelijk van agrarische komaf. ‘Ook is contact met een innovatief bedrijf dat een kookapparaat ontwikkelt waarbij ieder gerecht op de juiste temperatuur en in de gewenste hoeveelheid wordt bereid’.

Nieuwe innovaties

De komende weken werkt ZLTO het plan verder uit. ‘Maar we komen nog graag in contact met innovaties of ondernemers die we over het hoofd hebben gezien. Zij kunnen via ruud.hoosemans@zlto.nl altijd contact met mij opnemen’, besluit Hoosemans.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer