Groninger Rundveeshow mist een kalf

Als de pink die hij hier wast net zo goed getoiletteerd voor de dag komt als de rode kuif van Kors van den Bergh (11), moet het goed komen. Kors doet morgen mee aan de Groninger Rundveeshow in Bedum.

Groninger+Rundveeshow+mist+een+kalf
© Jan Bouwman

Zijn broers Jelle (14) en Rink (8 jaar, zie foto 2) doen dat ook, maar het kalf van zijn andere broer, Hessel (14), haakte op het laatste moment af vanwege een paar schurftplekjes. Daarmee blijft de inzending van de 4 zonen van Anno en Irma van den Bergh uit Garmerwolde beperkt tot 2 kalveren en 1 pink.

'Sneu voor Hessel. Vooral dankzij hem doen we voor de vierde opeenvolgende keer mee. Hij is de motor', zegt Anno van den Bergh. De melkveehouder noemt de Groninger Rundveeshow 'sectorreclame en een mooi sociaal gebeuren'. Bijna elke boer uit de buurt gaat erheen.

Winterkeuringen

De show in Bedum vormt de traditionele aftrap van de regionale winterkeuringen. Op 3 maart zijn er shows in Breukelen en Asten-Heusden. Op 6 maart volgt de keuring in Dronten en een dag later is Middenmeer aan de beurt. Pesse en Putten doen het op zaterdag 10 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer