Plan+voor+kas+hartje+Rotterdam
© Stadskas Rotterdam

Plan voor kas hartje Rotterdam

Een enorme stadskas midden in Rotterdam voor een zichtbare duurzame voedselproductie. Dat idee is geopperd door 6 jonge ondernemende Rotterdammers.

De stadskas kan naast groente en fruit ook energie leveren aan zijn omgeving. Ook kan de kas een podium zijn voor lokale initiatieven rondom gezonde voeding, zoals diners, markten, cursussen en educatieprogramma’s.

Het plan van de jonge Rotterdammers is ingediend bij het Stadsinitiatief Rotterdam voor groene en culturele projecten. Op 14 februari kiest een jury de 5 beste plannen, waarna inwoners van Rotterdam op hun favoriet mogen stemmen. Voor uitvoering van het winnende project is € 4 miljoen subsidie beschikbaar.

Blaak

De kas is gepland op een verloren grasveld van 4500 vierkante meter midden in de stad aan het einde van de Binnenrotte. De stadskas kan een aanvulling zijn op de bestaande markt en nieuwe Markthal aan de Blaak.

'Dit is voor Rotterdam de perfecte plek om Nederlands grootste stadskas te bouwen. Op deze schaal, op zo’n plek en in deze vorm is dit niet eerder vertoond', laten de initiatiefnemers weten op hun www.stadskasrotterdam.nlsite.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
Meer weer