Duitsers geven Bleker gelijk

Twee Duitse wetenschappers bevestigen dat het alternatief voor ontpoldering van de Hedwige voldoende natuurherstel oplevert. Staatssecretaris Henk Bleker heeft hun rapport doorgestuurd naar Brussel.

Duitsers+geven+Bleker+gelijk
© Nieuwe Oogst

Op verzoek van Eurocommissaris Potocnik heeft Bleker zijn plannen voor natuurherstel langs de Westerschelde laten narekenen door 2 internationale deskundigen. Het zijn Harro Heyer van het Duitse Bundesanstalt für Wasserbau en professor Justus van Beusekom van de Universiteit Hamburg, beiden expert op het gebied van estuariene natuur.

Rapport is goed

Ze rapporteren dat er geen enkele twijfel bestaat aan het wetenschappelijk gehalte van het Deltaresrapport ‘Natuurherstel in de Westerschelde’. Op basis van dat rapport nam het kabinet in juni 2011 het besluit om niet de Hedwigepolder onder water te zetten, maar op andere wijze de natuur in de Westerschelde te herstellen.

Volgens Bleker is er maar 1 conclusie mogelijk: Nederland geeft op correcte en juiste wijze invulling aan de verplichtingen op basis van de Vogel- en habitatrichtlijnen. Hij heeft dat per brief gemeld aan de Eurocommissaris.

Geen vertraging

De staatssecretaris legt ook uit dat het natuurherstel niet vertraagd wordt door de gekozen aanpak. Ontpoldering van de Hedwigepolder zou vanwege juridische procedures ook jaren hebben geduurd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer