Canadese provincies blij met Bill C-18

De westelijke Canadese provincies juichen de nieuwe wet Bill C-18 toe. De wet is vorige week ingevoerd en regelt de vrijheid van marketing voor graanboeren.

De ministers van landbouw van Saskatchewan, Alberta en British Columbia feliciteerden de federale overheid met Bill C-18, de wet van marketing vrijheid voor graanboeren.

Deze historische wetgeving geeft westerse Canadese graanboeren officieel de vrijheid hun eigen tarwe en gerst op de markt af te zetten. Saskatchewan, Alberta en British Columbia produceren samen meer dan 80% van de tarwe en 90% van de gerst in West-Canada.

Historische dag

'Dit is een historische dag voor tarwe- en gerstproducenten in Saskatchewan. Zij hebben nu dezelfde marketing vrijheid als de boeren in Oost-Canada en in de rest van de wereld', zei Bob Bjornerud, Saskatchewan’s minister van landbouw. 'Onze boeren geven hun eigen zuurverdiende geld uit aan land, machines en de teelt van graan. Zij hebben nu het recht om te beslissen hoe, wanneer en aan wie ze hun producten verkopen.'

Bestuurders van de Canadese Graancommissie probeerden vorige week nog nieuwe wetgeving te stoppen. Zij raken waarschijnlijk hun baan kwijt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer