Brabantse bollen bloeien wereldwijd

De bollenteelt is in Zuid-Nederland een oprukkend fenomeen. Firma Burger uit Valkkoog streek neer op de maagdelijke zandgronden. Zonder tegenvallers zijn alle tulpen- en leliebollen voor de kerst ingeschuurd.

Brabantse+bollen+bloeien+wereldwijd
© Jos Thelosen

Een ochtendritje van 2 uur brengt bollenteler www.firmaburger.nlPieter Burger vanuit het Noord-Hollandse Valkkoog naar Noordoost-Brabant. Momenteel is hij daar bezig met het binnenhalen van zijn laatste hectares leliebollen.

Burger: 'Hier ligt ruimte voor ons om op verse zandgronden kwaliteitsbollen te telen. Rondom huis is de druk op de bollengronden hoog.'

Ook is de grondkwaliteit volgens de bollenboer goed en warmer in dit deel van Nederland. 'Dat kan 3 graden schelen met gronden in regio Noord-Holland. Hierdoor is de opbrengst hoger.' En de oogstzekerheid op hoge zandgronden is hem veel waard.

Trots

'In piektijden werken we met vijftig mensen. Waar we het voor doen? Wereldwijd kom je onze bloeiende lelie- en tulpen tegen', zegt Pieter Burger met trots in zijn stem. 'De prijzen zijn redelijk, de opbrengsten en kwaliteit zijn goed. Pas als alle bollen van het land zijn en in de schuur zitten, durf ik te zeggen of het seizoen 2011 geslaagd is.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities ZLTO en LLTB

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer