Waterschappen gaan samenwerken

Waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel fuseren. Daarnaast gaan beide fusiepartners nauw samenwerken met waterschap Rijn en IJssel.

De 3 waterschappen gaan een aantal uitvoeringstaken samen doen. Zo treedt bij bovenregionale contacten één bestuurder namens alle 3 de waterschappen op. De waterschappen pakken ondersteunende taken, maar ook innovatieve zaken zoals slibverwerking, samen op. Dat gebeurt via het Shared Services model, waarmee de waterschappen jaarlijks € 5 tot € 6 miljoen hopen te besparen.

De bestuurlijke fusie tussen Velt en Vecht en Regge en Dinkel betekent dat er per 1 januari 2014 sprake is van 1 bestuur, budget en organisatie. Wel blijft het nieuwe waterschap vanuit de huidige locaties in Coevorden en Almelo werken, om zo de binding met het werkgebied te behouden.

Harmonisatie belastingtarieven

De fusie heeft tot gevolg dat de belastingtarieven worden geharmoniseerd. Dat betekent dat boeren in het werkgebied van Velt en Vecht in de toekomst zeker € 15 per hectare minder aan waterschapslasten betalen.

De bestuurlijke fusie levert op den duur een jaarlijkse besparing tussen de € 7 en € 13 miljoen op. De algemene besturen van de 3 waterschappen besluiten ieder afzonderlijk in de loop van december over de voorstellen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer