LTO: 'Pas peil Bloemendaal aan'

LTO Noord wil dat hoogheemraadschap van Rijnland het peil van polder Bloemendaal langs de A12 bij Gouda aanpast met 11 centimeter. Dat is nodig om de maaivelddaling te volgen in het gebied.

Rijnland heeft plannen om het peil met een drooglegging van 48 centimeter in de polder niet aan te passen. Reden hiervoor is om natuur (Ecologische Hoofdstructuur) in het gebied aan te leggen. Door de bezuinigingen van het kabinet en de EHS-herijking zijn deze plannen 'allerminst zeker', stelt LTO Noord.

'De overheid koopt in Zuid-Holland nagenoeg geen gronden meer aan voor natuur, laat staan dat ze nog schadeloosstelling betaalt. Waarschijnlijk valt polder Bloemendaal van de EHS-prioriteitenlijst', verwacht beleidsadviseur Antoine Willemsens van LTO Noord Zuid-Holland.

Vernatten

Rijnland moet de polder dan ook niet vernatten en de maaivelddaling volgen, zoals dat elders gebeurt in veenweidegebieden, vindt LTO Noord.

Een dergelijk besluit is onlangs wel genomen door hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. In dat gebied zijn nog niet alle polders voor de aanleg van 2450 hectare EHS aangekocht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer