Attero gaat gras vergisten in Wijster

Afvalverwerker Attero en de Natuur en Milieufederatie Drenthe maken zich samen sterk voor het vergisten van natuur- en bermgras.

De vergisting van deze grassen levert volgens beide partijen een belangrijke bijdrage aan de vermindering van het vrijkomen van broeikasgassen. Bovendien biedt het bedrijfseconomische kansen, zo blijkt uit een voorverkenning door onderzoeksbureau Ecofys.

Combineren

Attero begint een aantal praktijkexperimenten, waarbij zij onder meer kijkt naar het combineren van vergisting van groente-, fruit en tuinafval met gras. Verder gaan beide partijen natuurbeheerders en gemeenten benaderen om te kunnen vaststellen hoeveel van dit organisch materiaal er vrijkomt en vervolgens hoeveel er verwerkt kan worden in een vergistingsinstallatie.

Tot nu blijft dit gemaaide gras vaak liggen of wordt het op een minder milieuvriendelijke manier verwerkt. Beide partijen zien mogelijkheden als aanbod en vergisting gekoppeld worden. Dit is gunstig voor de natuur, het klimaat en ook economisch kan er van geprofiteerd worden.

Grasakkoord

Attero en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe hebben hun samenwerking en vervolgacties vastgelegd in het zogenoemde grasakkoord. Deze samenwerking vloeit voort uit het Akkoord van Wijster, dat in november 2010 is gesloten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer