Kippenvlees duurzamer door stalsystemen

Kippenvlees kan veel duurzamer worden geproduceerd in open stalsystemen die passen in het landschap. De inzet van antibiotica is dan vrijwel niet nodig.

Dat blijkt uit het project Pluimvee met Smaak van Wageningen UR (WUR), dat vanmiddag in Bunschoten is gepresenteerd.

WUR heeft samen met pluimveehouders, toeleverende en verwerkende industrie en maatschappelijke organisaties 2 praktisch realiseerbare houderijconcepten voor vleeskuikens ontwikkeld.

Langer leven

Bij die concepten zijn de productiekosten iets hoger, vooral omdat de kuikens veel meer ruimte krijgen en langer leven. Dat kan worden gecompenseerd door de poot- en vleugeldelen van de kip beter te benutten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer