Toerisme bij boer groeit

Het plattelandstoerisme in het Groene Hart groeit sterk. Vooral het aantal boeren met bungalows of appartementen steeg enorm.

Toerisme+bij+boer+groeit
©

Dat blijkt uit een onderzoek van het economisch adviesbureau voor de vrijetijdseconomie ZKA uit Breda. Dat bedrijf voerde de klus uit in opdracht van stichting Groene Hart, kloppend hart. Zij promoot het gebied en de streekproducten van boeren

Het aandeel bungalows en vooral appartementen bij deze groep groeide van 5% in 2005 naar 24% (280 in totaal). Bijna 40 boeren houden er een camping op na. Daarmee vertegenwoordigen ze 41% van het totale campingaanbod in het Groene Hart.

B&B

Verder hebben circa 150 boeren een bed&breakfast en 120 een groepsaccommodatie. Het totale aandeel van boeren op verblijfsaccommodaties bedraagt 17%.

In totaal genereren de accommodaties 1,2 miljoen overnachtingen, een groei van 5% ten opzichte van 2005. Het verblijftoerisme realiseert een omzet van € 138 miljoen en zorgt voor 1870 fulltime banen aan werkgelegenheid.

Meest in de trek bij de toerist is de Vechtstreek, gevolgd door de Waarden en vervolgens de ‘droogmakerijen, bovenlanden en veenplassen’.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer