WUR zoekt partner Plus onverkoopbaar vers

Twee PLUS-ondernemers uit regio Rijnmond zoeken samen met Wageningen UR (WUR) een serieuze marktpartij voor onverkoopbaar vers dat nu nog in de vuilnisbak belandt.

Zij willen in zee met een professionele partner die - in het ideale geval - op afroep met een vrachtwagen komt voorrijden en de ondernemer alle logistieke zorgen uit handen neemt, meldt supermarktvakblad Distrifood.

WUR maakte voor Plus-ondernemers Bart Groesz uit Rozenburg en Ed Meeuw een analyse van de dervingstromen. De top-5 bij Groesz op de groenteafdeling bestaat uit: aardappelen, tomaten, broccoli, bloemkool en sperziebonen. Daarnaast gaat het onder meer om veel brood en ook flink wat vlees.

Leger des Heils

Groesz schreef van week 1 tot week 46 al € 19.666 aan vers af. Hij vindt dat ketens moeten kijken hoe zij dat al dat eten kunnen laten verwerken, bijvoorbeeld in de centrale keuken van het Leger des Heils of een zorginstelling.

Supermarkten in Nederland gooien jaarlijks voor € 600 miljoen in de vuilnisbak. Vers wordt in supermarkten vaak weggegooid omdat de houdbaarheidsdatum nadert of omdat de consumenten ze vanwege een plekje niet meer kopen. Dergelijke producten zijn in de meeste gevallen nog prima geschikt voor consumptie of hergebruik in nieuwe producten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer