Veehouder wint MKZ-zaak van minister

De Raad van State stelde veehouder Henk van den Brink uit Kootwijkerbroek vandaag in het gelijk in zijn strijd om vrijgave van de mond-en-klauwzeerdossiers uit 2001.

Dat meldt de Barneveldse Krant. De Kootwijkerbroeker voert al jarenlang een juridische strijd om alle informatie boven tafel te krijgen. Doel daarvan is om zichtbaar te krijgen hoe de diagnose mond-en-klauwzeer bij collega-veehouder Teunissen aan de Kerkweg tot stand kwam.

In en rond het dorp werd destijds al snel getwijfeld aan de juistheid van de diagnose, omdat de besmettelijke ziekte zich niet verder verspreidde. De vaststelling had destijds verstrekkende gevolgen en leidde tot emotioneel verzet. Maar ook tot de ruiming van 70.000 dieren in Kootwijkerbroek en omgeving.

'Fantastisch'

In zijn uitspraak veegt de Raad van State het betoog van het ministerie van EL&I van tafel dat ze niet alle gevraagde informatie kan overleggen.

Van den Brink spreekt in een eerste reactie op de uitspraak van 'een fantastisch resultaat'. De veehouder hoopt de ontbrekende stukken uit het dossier nu spoedig te ontvangen, zodat deze nader bestudeerd kunnen worden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer