Schipholganskroket lekkernij strandtent
Strandtent Beach Inn in IJmuiden serveert kroketten gemaakt van Schipholganzen. Het idee voor het bijzondere gerecht komt van de Amsterdamse kunstenaar Rob Hagenouw, meldt De Telegraaf.
De kunstenaar zag hoe rond Schiphol vanwege de vliegveiligheid ganzen worden afgeschoten. Deze dieren belanden eigenlijk nooit op een menukaart. In heel Nederland worden meer dan 100.000 ganzen per jaar afgeschoten.
Het merendeel daarvan gaat naar de destructie. Met een beetje geluk komen ze in kattenvoer terecht. Dat vond Hagenouw wel een heel mager resultaat van dit 100% scharrelvlees. 'Waarom maken we ze niet nuttig? In Frankrijk staat gans vaak op het menu. Het heeft een stevige wildsmaak.'
Perfecte recept
De kunstenaar ging naar Schiphol, maakte contact met een paar jagers en bestelde een aantal ganzen. Een bevriende horecaondernemer durfde het daarna wel aan om de Schipholganzen te serveren. Al duurde het wel even voordat het perfecte recept was gevonden, bekent Hagenouw.
'Kroket is wel prettig toegankelijk. En wat ook niet belangrijk is: door de bereidingswijze van de kroket raakt de wildsmaak van de ganzen minder op de voorgrond', weet hij. Het succes smaakte naar meer. De Amerikaanse rivierkreeft en de muskusrat zijn de volgende prooien van Hagenouw.
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Marstig 3
Gebruikt, P.O.A.
-
Honda HF2113 H
2000, P.O.A.
-
Stiga PARK 500 WX
Nieuw, P.O.A.
-
Massey Ferguson TD 868-DN
2019, € 10.500
Vacatures
Sales Adviseur - Melkveehouderij en Gemengd Bedrijf
VOSSEN LABORATORIES Int. B.V. - NL
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Deskundig lid voor de pachtkamer
Rechtbank Oost-Brabant - ’s-Hertogenbosch
Weer
-
Zondag11° / 2°30 %
-
Maandag10° / 0°20 %
-
Dinsdag10° / 0°20 %