Ouderkerk: juridische stappen om pact

Gemeente Ouderkerk start een onderzoek om juridische stappen te nemen om provincie Zuid-Holland te dwingen de afspraken in het Veenweidepact na te komen.

De gemeenteraad heeft daarover een motie van de fractie van de ChristenUnie aangenomen.

De uitvoering van het Veenweidepact ligt al geruime tijd stil vanwege bezuinigingen bij het rijk op natuur. Zuid-Holland voert momenteel overleg hoe en en welke projecten er nog worden uitgevoerd.

Soberder

Provincie Zuid-Holland heeft nog niet gereageerd op een bod van de Strategiegroep Veenweidepact om het pact soberder uit te voeren. In deze Strategiegroep zitten alle overheden die met het pact te maken hebben, waaronder Ouderkerk.

De ChristenUnie wil zelfs de begrenzing van de nieuwe natuur ter discussie stellen. Dit om alsnog een kleiner natuurgebied in de Krimpenerwaard aan te leggen dan de beoogde 2450 hectare.

Kavelruil

De geplande nieuwe natuur in de Krimpenerwaard maakt onderdeel uit van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dit is vastgelegd in het Veenweidepact. Daaronder valt ook agrarische structuurversterking, waaronder kavelruil, agrarisch natuurbeheer en de aanleg van kavelpaden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer