Ruilverkaveling Sauwerd klaar

De ruilverkaveling Sauwerd is afgesloten. Dit gebeurde vanmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in zalencentrum Ubbegaheem.

In een gebied van 6000 hectare is de landbouwstructuur verbeterd, de grond voor natuur vrijgemaakt en zijn mogelijkheden voor recreatie gecreëerd. Ook de waterbeheersing en ontsluiting in het gebied zijn verbeterd.

De plannen voor het gebied zijn ontwikkeld en uitgevoerd door de landinrichtingscommissie Sauwerd. Die werd in 1989 geïnstalleerd in opdracht van provincie Groningen. In totaal is € 12,4 miljoen geïnvesteerd in het gebied.

Grotere huiskavels

In het gebied is de verkaveling verbeterd door percelen zoveel mogelijk samen te bundelen en huiskavels te vergroten. Het aantal percelen is teruggebracht van 5023 naar 1700. Vier bedrijven in het gebied zijn verplaatst. Puinwegen zijn vervangen door betonwegen.

Hierdoor zijn alle boerderijen en kavels nu toegankelijk voor moderne machines. In totaal is 440 hectare grond vrijgemaakt voor de Ecologische Hoofdstructuur. Daarnaast is op 54 erven beplanting aangelegd. Fietsers en wandelaars kunnen genieten van 15 kilometer nieuw aangelegde paden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer