Hogere heffing Reest en Wieden

Boeren in het werkgebied van waterschap Reest en Wieden betalen komend jaar € 6,60 per hectare meer aan watersysteemheffing.

Volgens het waterschap valt volgend jaar niet te ontkomen aan tariefstijging. Na een aantal jaren van geen of zeer beperkte aanpassing van de tarieven staat het schap voor grotere uitgaven. Eerdere bezuinigingen wegen daar niet tegenop.

Voor een gemiddeld agrarisch bedrijf, een gezin van minimaal 2 personen met een boerderij ter waarde van € 375.000 en met 45 hectare grond, betekent dat een stijging van € 342,45.

Ook burgers gaan meer betalen, € 10,50 per huishouden aan systeemheffing en € 5,40 aan zuiveringheffing. De kosten voor bos en natuur gaan 39 cent per hectare omhoog.

Rente

Belangrijke redenen voor de tariefstijging zijn het gereedkomen van grote projecten, overheveling van kosten van rijk en provincie naar de waterschappen en minder inkomsten uit eigen vermogen. Ook spelen hogere kosten van energie en rente op leningen een rol. Tevens dalen de aantallen heffingseenheden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer