Bleker: geld voor monitoring EIA en WNV

Het is volgens EL&I-staatssecretaris Henk Bleker een goed teken dat de sector aan de slag gaat met paardenziektepreventie. Hij doet daarom een financiële bijdrage aan het monitoringsproject van Equine infectieuze anemie (EIA) en West-Nijlvirus (WNV).

Welk bedrag dat wordt, vult de bewindsman later in. Sectorraad Paarden stelt daarnaast € 20.000 ter beschikking. De bewindsman sprak gisteren tijdens de Dag van het Gezonde Paard bij het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad. Daar is tevens de Agenda Infectieuze Ziekten Paard gepresenteerd.

Bleker kreeg deze uit handen van voorzitter Johan Knaap van de werkgroep diergezondheid van de Sectorraad Paarden overhandigd.

Besmettelijke dierziekte

'Uit het verleden weten we allemaal wat voor impact het heeft, als er een besmettelijke dierziekte uitbreekt', vertelde de staatssecretaris. 'Zeker in deze mindere economische tijden voor de paardenhouderij is het van belang dat er adequaat wordt gereageerd op een uitbraak.'

Dat verkleint de gevolgen voor de paardeneigenaar en de sector. 'Het is daarom in belang van de gehele sector om dit onderdeel hoog op de agenda te zetten.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer