Biobased economy brengt geld en banen

Zuid-Holland kan miljoenen verdienen en veel extra banen creëren met de 'biobased economy'. Hierbij vervangen groene grondstoffen uit de land- en tuinbouw de fossiele grondstoffen, die langzaam opraken.

Dat meldt het LEI en de Kennisalliantie. 'Het blijkt dat als bedrijven, onderzoek en overheid vanuit een gedeelde visie samenwerken, er miljoenen verdiend kunnen worden die ook nog eens veel extra banen opleveren', aldus de onderzoeksinstellingen.

Voorwaarden

Zuid-Holland is bij uitstek geschikt voor biobased technology. 'Hoogwaardige toepassingen zijn te realiseren vanuit Delft en Leiden, omdat daar de juiste voorwaarden aanwezig zijn: technologiebedrijven, universiteiten en hogescholen, ruimte voor experimenten en een goede infrastructuur. Bovendien is Rotterdam een belangrijke hub voor grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van chemie en energie.'

Volgens de onderzoekers kan Zuid-Holland in 5 stappen een stevige positie bereiken als biobased (kennis-)centrum van Europa. Dit schrijven zij in de brochure www.lei.wur.nl/NR/rdonlyres/BBB36459-F7E5-4F50-8E85-748BC0B75EB2/151786/11108Brochure_Biobased_Economy_ZH_web.pdfDe Biobased Economy in Zuid-Holland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer