Verhagen: innovatie energie noodzaak

Nederland kiest voor een constante stijging van de hoeveelheid duurzame energie zonder daarbij de kosten voor mensen en bedrijven uit het oog te verliezen. Dat stelt EL&I-minister Maxime Verhagen.

De bewindsman zei dat vandaag bij de presentatie van de World Energy Outlook 2011. Volgens het jaarlijkse rapport van het Internationale Energie Agentschap is de vraag naar energie door de groei van de wereldbevolking en de stijgende welvaart in 2035 met 40% gestegen.

Landen moeten daarom meer doen om de investeringen te vergroten in efficiënte energietechnologie die minder broeikasgas CO2 uitstoot. 'Op lange termijn moeten we nieuwe technieken ontwikkelen om CO2-uitstoot te verminderen en duurzame energie te produceren op een zo goedkoop mogelijke manier', vindt Verhagen.

Innovatiecapaciteit

Verhagen versterkt daarom de innovatiecapaciteit van de topsectoren van onze economie, waartoe ook energie behoort. Hij wees op het groeiende verzet tegen wat voor energieprojecten dan ook.

'Of dat nu gaat om kolencentrales of windmolens. Terwijl we allemaal een normaal inkomen willen en we allemaal de uitstoot van broeikasgas willen beperken', gaf de minister aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer