Zwartgeld-aanpak goed voor € 430 miljoen

De Belastingdienst legde de afgelopen jaren € 430 miljoen aan naheffingen en boetes op bij mensen die betrokken zijn bij zwartgeldconstructies. Ruim 90% hiervan is al met de betrokkenen afgerekend, meldt staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

De bewindsman is voorstander van een harde aanpak van deze fraude. 'De aanpak van de Belastingdienst komt steeds meer te liggen op fiscale middelen die worden opgezet om een kunstmatige scheiding aan te brengen tussen buitenlands vermogen en degene die daar uiteindelijk over kan beschikken'

In de belastingaangifte over afgelopen jaar is voor het eerst een vraag opgenomen of de aangever betrokken is bij dergelijke constructies. 'Wie ten onrechte aangeeft niet hierbij niet betrokken te zijn, doet onjuist aangifte', meldt Weekers.

Inkeerders

De boete voor inkeerders - mensen die alsnog correct aangifte doen - bedraagt momenteel 30%. De boete voor belastingplichtigen die worden opgespoord door de Belastingdienst of FIOD, bedraagt maximaal 300%.

Eerder maakten ruim 10.000 mensen gebruik van de inkeerdersregeling. Zij biechtten ruim € 3,1 miljard aan zwart vermogen op bankrekeningen in het buitenland op.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer