Rivierenland zet mobiele gemalen in

Waterschap Rivierenland zet 2 mobiele bemalingsinstallaties in bij renovatieprojecten aan poldergemalen.

De installaties moeten deze week al 'aan de bak'. Ze worden opgesteld bij gemaal de Laar in Gellicum, waar de renovatie van het gemaal is gestart. Het waterschap start in 2012 de renovatie van gemalen de nieuwe Horn, Buurmalsen en Middelkoop.

Vervangende pompcapaciteit is nodig om het peilbeheer in de polder goed uit te voeren, aldus Rivierenland. Bijkomend voordeel is dat ze bij calamiteiten in te zetten zijn, waardoor het waterschap nog beter is voorbereid op toekomstige wateroverlast of -tekort.

Besparing

Het waterschap bespaart met de mobiele bemalingsinstallaties zo'n € 150.000 per jaar. Hierbij is ervan uitgegaan dat pompen jaarlijks worden ingezet op renovatieprojecten, zodat huren grotendeels overbodig wordt.

De installaties hebben elk een pompcapaciteit van 5000 kuub water per uur. Ze zijn door de medewerkers van het waterschap zelf te transporteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
Meer weer