'Provincie positief over Van Doorn'

Het doet ZLTO deugd dat provincie Brabant de conclusies van de commissie Van Doorn in hoofdlijnen omarmt. Wel benadrukt de organisatie nogmaals graag het gesprek aan te gaan om de goede voornemens vorm en inhoud te geven.

In een vandaag gepresenteerde www.brabant.nl/actueel/nieuws/2011/november/nieuwe-koers-voor-brabantse-platteland.aspxnotitie ‘De transitie van het Brabantse stadteland’ laat Gedeputeerde Staten weten zich te kunnen vinden in het advies van Van Doorn. De provincie zegt onder meer toe actief op zoek te gaan naar locaties voor de verwerking van mest.

Ook wordt voorgesteld de maximale grootte van bouwblokken te begrenzen op 1,5 hectare, ook die in de landbouwontwikkelingsgebieden.

Minder duurzaam

ZLTO-bestuurder Herman van Ham zit niet te wachten op die grens. 'Het ontneemt een aantal ondernemers de mogelijkheid om de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering te maken. In plaats daarvan gaan we liever het gesprek aan met burgers én politiek onder welke duurzaamheidscriteria dit wel kan.'

Gedeputeerde Staten geven verder aan het advies ‘als een uitstekende bouwsteen te zien voor een bredere strategische uitvoeringsagenda voor landbouw en agrofood’. Voor de intensieve veehouderij is met het advies van Van Doorn een belangwekkende ontwikkeling in gang gezet voor de benodigde transitie, zo meldt de provincie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer