Drukte op Dag van LTO Noord Overijssel

Luisteren naar verschillende visies over grensoverschrijdend ondernemen, maar ook de tijd nemen voor netwerken. Daarvoor kwamen vandaag ruim 500 agrarische ondernemers naar de dag van LTO Noord Overijssel.

Drukte+op+Dag+van+LTO+Noord+Overijssel
© Ruud Ploeg

Op de stoeterij De Driehoekshoeve van de familie Schuttert in Ommen beet Roelof Steenbeek, voorzitter van LTO Noord, het spits af door te stellen dat provincie Overijssel grote ambities heeft op het gebied van natuur en water. 'Dat is een bedreiging voor de agrarische sector', vindt Steenbeek. 'Maar als agrarische sector zetten we niet de hakken in het zand, maar nemen we onze verantwoordelijkheid.'

Steenbeek refereerde aan verschillende projecten van LTO Noord, zoals 'Landbouw op peil' en het gisteren gestarte 'Proeftuin Natura 2000'. Allebei grensoverschrijdende projecten, volgens Steenbeek die ook de agrarische belangenbehartiging grensoverschrijdend noemde.

Geen grenzen

Twee andere sprekers gingen vandaag veel letterlijker in op het dagthema 'grensoverschrijdend ondernemerschap'.

Gastheer Jan Schuttert vertelde over zijn varkenshouderijbedrijven, zijn handelshuis in varkens, zijn akkerbouwbedrijf en zijn paardenhouderij. 'Als je met personeel wilt en kunt werken, dan zijn er geen grenzen qua omvang', aldus de ondernemer uit Ommen.

Drinken in China

Onderneemster Tineke Bakker, voorzitter NCO-NCW Midden, vertelde over de kansen, successen en tegenslagen die ze in haar jarenlange ondernemerschap is tegengekomen. Bakker had een onderneming in doe-het-zelfgereedschap met een vestiging in China.
'Je moet je aanpassen aan een andere cultuur en aan andere gewoonten'. Bakker heeft volgens eigen zeggen in China leren drinken. 'Zo werkt het als je zaken wilt doen. Een contract is in veel landen niet veel waard, opgebouwd vertrouwen wel.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer