Konst: foodsector nog sterker maken

De Friese gedeputeerde Hans Konst (economische zaken) wil met het platform Food Circle de agrifoodsector nog sterker maken. Dat zei hij vanavond op de netwerkbijeenkomst 'Food Noord-Nederland: wat staat er voor de toekomst op het menu?'

Konst%3A+foodsector+nog+sterker+maken
© Nieuwe Oogst/Tienke Wouda

Met het aanleveren van ingrediënten voor de oersoep lanceerden de initiatiefnemers het platform Food Circle. Dit gebeurde in het www.nederlandbloeit.nl/eet-en-weetEet & Weet huis in het Natuurmuseum van Leeuwarden.

De voedingsmiddelenbedrijven en kennisinstellingen willen door samen te werken via Food Circle de dreiging van schaalvergroting en concentratie van afnemers en leveranciers keren.

Bovendien hopen ze een dreigend vertrek van bedrijven, opleidingen en arbeidskrachten uit de regio te voorkomen

Voetbalkantine

Noord-Nederland telt honderden voedingsmiddelenbedrijven. Deze zijn goed voor 15.000 arbeidsplaatsen en 6 miljard omzet per jaar

Een carrière in de voedselsector moet volgens de gedeputeerde aantrekkelijk worden gemaakt, zodat mensen er enthousiast over in de voetbalkantine willen vertellen. 'Voor Food Circle is er werk aan de winkel en succes te halen'.

Food Circle is een initiatief van Van Hall Larenstein, AVEBE, Hanzehogeschool Groningen, Technologie Centrum Noord-Nederland en netwerkorganisatie Innexus.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer