Pot leeg voor Zuid-Hollandse kavelruil

Provincie Zuid-Holland geeft geen geld meer uit aan kavelruil en de aanleg van kavelpaden. Alleen lopende projecten worden nog afgerond.

Dat blijkt uit de begroting 2012. Daarin staat wat Zuid-Holland via de Subsidieregeling Landelijk gebied (SLG) uitgeeft aan agrarische structuurversterking, grotendeels kavelruilen, kavelpaden en bruggetjes.

LTO Noord constateert dat het plafond wordt teruggebracht naar 0. 'Wij betreuren dit zeer', reageert beleidsadviseur Antoine Willemsens. 'Er is nog een beetje geld in de pot van 2011, maar ook dat is bijna op.'

Brandbrief

LTO heeft een brandbrief over de kwestie naar de Statenfracties gestuurd met het verzoek de regeling voor 2012 en 2013 in stand te houden met aanvulling uit Europa via het Plattelands Ontwikkelings Programma (POP).

In totaal had de provincie voor zo’n € 10 miljoen te verspijkeren om de komende jaren kavelruilen, kavelpaden en bruggetjes mogelijk te maken. Wat nu overblijft is een kleine € 2 miljoen, vooral om lopende projecten af te ronden.

Zuur

Extra zuur is dat veel projecten in een opstartfase zitten. Willemsens: 'Onbegrijpelijk dat het budget drastisch wordt ingekort, nu de regeling en de organisatie er eindelijk zijn.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer