Ens wil minder Polen in hotel

Tuinders aan de Enserweg in Ens vinden 300 bewoners voor het toekomstige Polenhotel in die plaats te veel. 100 slaapplekken vinden zij het maximum aantal.

De tuinders worden daarin gesteund door de Commerciële Vereniging Ens, Vereniging Dorpsbelang Ens en een meerderheid van de particuliere bewoners van de Enserweg. Hun gezamenlijke standpunt is in een brief aan de gemeenteraad verwoord.

Twee ondernemers uit Marknesse willen aan de Enserdwarsweg een pension met ruimte voor 300 mensen bouwen. De briefschrijvers uit Ens geven aan dat uit onderzoek naar de behoefte van arbeidsmigranten bij de tuinders in dit gebied blijkt dat gemiddeld een aantal van nog geen 100 nodig is.

Huisvesting

De briefschrijvers vinden dat voor een groot deel al huisvesting is geregeld. Het aantal van 300 verhoudt zich volgens de ondertekenaars van de brief niet tot de behoefte in het kassengebied. Ook uiten zij hun zorg over de verkeersveiligheid als er 300 mensen bij komen in het gebied.

Ze geven verder aan dat een dergelijke grootschalige opzet de behoefte aan uitbreiding van de glastuinders in het gebied belemmert.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer