Proeftuin voor individuele dierherkenning

Varkens Innovatie Centrum Sterksel richt proeftuin Mijn varken in. Daar krijgen varkenshouders en toeleveranciers van systemen ontwikkelruimte om samen met onderzoekers toepassingen te bedenken en systemen uit te testen.

Het project heeft als doel de ontwikkelingen rondom individuele dierherkenning te versnellen en innovaties te ondersteunen. Betere resultaten, gezonde varkens en betere traceerbaarheid in de keten door inzet van nieuwe toepassingen op basis van individuele dierherkenning.

LTO, NVV en PVV noemen individuele dierherkenning de sleutel tot toekomstig ondernemerschap. Zij dagen het bedrijfsleven uit nieuwe toepassingen te ontwikkelen of vernieuwende ideeën op dit vlak aan te dragen.

Aanmelden

Productschap Vee en Vlees stelt middelen beschikbaar voor de proeftuin. Medewerkers van VIC Sterksel en onderzoekers van Wageningen UR Livestock Research begeleiden het project.

Ondernemers met een goed idee of wensen ten aanzien van individuele dierherkenning in de varkensketen kunnen zich melden via mijnvarken@wur.nl.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer