Appeltaart scoort in Groene Hart

De Groene Hart Appeltaart van Patissiers Femke en Sander Pont uit Reeuwijk is gekozen tot Groene Hart Streekproduct van het jaar.

Tijdens de verkiezing van Groene Hart, kloppend hart koos de jury unaniem voor dit pas erkende streekproduct. Groene Hart streekproducten moeten gemaakt zijn van ingrediënten uit de regio.

De winnende appeltaart is gemaakt van appels uit Montfoort, boerenboter uit Zoeterwoude en bloem van molen De Roode Leeuw uit Gouda. Femke en Sander Pont wonnen in 2009 al de titel met hun Boerenkaaskroket, die ook werd uitgeroepen tot 'Groentje'.

Wei4all

Het beste nieuwe product is Jopiedrank van Wei4all uit Rijpwetering. Boerin Marga Mooren maakt diverse drankjes van wei en fruit, zoals Jopiedrank. Deze drankjes zijn gemaakt van wei, een product dat vrijkomt bij het traditionele kaasmaken. Wei bevat waardevolle eiwitten, vitaminen en mineralen. Mooren is ook voorzitter van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders.

Kroosjesjam

De nieuwe titel Hartendief ging naar Judy Alkema met haar Kroosjesjam met speculaaskruiden. Kroosjes zijn kleine pruimen. Alkema slaagde erin om met toevoeging van speculaaskruiden een jam te maken die niet te zoet, maar wel bijzonder van smaak is.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer