Gordijn-uitstel stalcertificaten rundveestal

Rundveehouders die de afspraken voor het stalcertificaat niet kunnen nakomen vanwege problemen met de veiligheid van de vereiste schermsystemen, krijgen uitstel. Dat meldt de Arbeidsinspectie.

De Arbeidsinspectie verbood de verkoop en levering van schermsystemen voor stallen die niet zijn afgeschermd of beveiligd tegen beknelling. Aanleiding daarvoor zijn 2 dodelijke ongelukken waarbij jonge kinderen bekneld raakten.

Deze maatregel kan consequenties hebben voor het behalen van het Maatlat Duurzame Veehouderij-stalcertificaat. Wanneer die termijn op kortere termijn afloopt en het gordijn nog niet is geleverd of voldoet aan de veiligheidseisen, haalt de stal de eisen niet.

Termijnafspraken

In dit geval krijgt de veehouder uitstel voor het behalen van het stalcertificaat. Agentschap NL (AgNL) publiceert op haar website de termijnafspraken die de Arbeidsinspectie maakt met de fabrikanten zodra deze bekend zijn.

Na het verlopen van deze termijn voor de fabrikant heeft de ondernemer 3 maanden de tijd om het stalcertificaat te behalen. Zolang de termijnafspraken met de Arbeidsinspectie niet zijn gemaakt, bekijkt AgNL per individueel geval of er uitstel wordt verleend.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer