Flevoland promoot regionale producten

Europa, provincie Flevoland, gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk en Rabobank Flevoland stimuleren samen het gebruik van regionale producten. Ze doen dat met project Proef de smaak van Flevoland.

Zorginstellingen en ziekenhuizen worden bijvoorbeeld aangemoedigd om patiënten meer verse regionale producten aan te bieden. Landbouwbedrijven en scholen worden betrokken bij het project.

Met Proef de Smaak van Flevoland wordt Flevoland geprofileerd als smaakprovincie. Proef de Smaak is afkomstig van het Centrum voor Biologische Landbouw in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland. Ook Toerisme Flevoland is betrokken.

Bewustwording

Uitgangspunten van Proef de Smaak zijn aandacht voor smaak in vers, ambachtelijk, seizoen- en streekgebonden, het bevorderen van de bewustwording van streek- en seizoensproducten en biologische voeding. Maar ook het genieten en aandacht voor eten aan tafel, als onderdeel van het eigen cultureel erfgoed.

Flevolands gedeputeerde Jan-Nico Appelman steunt het initiatief: 'Burgers raken door het gebruik van regionale producten meer bij hun leefomgeving betrokken. Door beter te profiteren van het aanbod aan regioproducten versterken we de regionale economie'.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer