Achterstand dreigt voor biologisch

De biologische veehouderij geniet al vele jaren de vrijwel onfeilbare status van 'maatschappelijk zeer gewenst’. Maar als de sector zich niet verder ontwikkelt, kan daar zomaar verandering in komen.

Dat stelt dierenwelzijnonderzoeker Marc Bracke van Wageningen UR Livestock Research in het blad V-Focus.

De kans is volgens hem reëel dat een deel van de onderzoeksbudgetten en andere stimuleringsmaatregelen wordt verschoven naar andere diervriendelijke vormen van dierhouderij.

Sterren

Liep de biologische veehouderij jarenlang voorop in dierenwelzijn, tegenwoordig is dat niet overal meer zo. Tot voor kort waren de 3 sterren van het Beter Leven-kenmerk vrijwel alleen toegekend aan biologische concepten. Onlangs is echter ook aan het Rondeel-concept in de legpluimveehouderij 3 sterren toegekend.

De varkenssector is eveneens bezig met soortgelijke innovaties. Ook valt er in de biologische diersectoren nog wel het één en ander aan het dierenwelzijn te verbeteren.

Bracke vindt dat de biologische veehouderij actief op deze ontwikkelingen moet reageren en met nieuwe ontwikkelingen stappen vooruit moet zetten: 'bio-plus'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer