Kooiei mag het land niet uit

Eurocommissaris Dalli neemt concrete stappen tegen eieren uit legbatterijen. Hij wil eieren die na 1 januari 2012 nog geproduceerd worden in legbatterijen, vasthouden in hun eigen territorium.

Kooiei+mag+het+land+niet+uit
©

Daarnaast mogen deze eieren alleen gebruikt worden voor verdere productie en niet voor consumptie. De commissaris zoekt een wettelijke basis om dit voorstel vorm te geven.

Landbouw-parlementariër Esther de Lange is bij met de actie. 'Eindelijk steekt de Eurocommissaris zijn nek uit voor de producenten die flink geïnvesteerd hebben om te voldoen aan de nieuwe Europese Unie-regels. Harde actie is nodig om de eerlijke concurrentie in de Europese Unie ook na dit jaar te garanderen.'

Landen voldoen niet

België, Bulgarije, Cyprus, Frankrijk, Polen, Portugal en Roemenië hebben op 1 januari 2012 nog producenten die niet voldoen aan de nieuwe regels.

Van Hongarije, Italië, Letland, Spanje en Griekenland zijn geen cijfers ontvangen over het aantal legbatterijen dat na 1 januari 2012 nog deze eieren produceert. Nederland voldoet op grote lijnen al aan deze Europese Unie-regelgeving.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer