Delflands Groen wil Oranjetunnel

LTO Noord-afdeling Delflands Groen pleit voor aanleg van de Oranjetunnel onder de Nieuwe Waterweg. Die levert meer voordeel op dan de andere variant, de Blankenburgtunnel.

'Plannen voor de Blankenburgtunnel getuigen niet van een consistent overheidsbeleid voor Midden-Delfland waar de reconstructiewet nog niet is afgerond', meldt Delflands Groen in een persbericht.

'40 Jaar ruimtelijk beleid waarbij een duidelijke verdeling van ruimtelijke functies is gemaakt en waarbij veel menskracht en geld in het gebied is gepompt, wordt op deze manier teniet gedaan.'

Voordelen

De Oranjetunnel biedt vele voordelen, stelt Delflands Groen. De tunnel zorgt voor een directe en snelle verbinding tussen de mainports Schiphol en Rotterdam en Greenport Westland. Ook gaat deze variant niet ten koste van waardevol natuur- en recreatiegebied.

Een Blankenburgtunnel tast het areaal landbouwgrond aan, vindt Delflands Groen. 'De omvang van het Midden-Delflandgebied wordt te klein voor een duurzame en rendabele veehouderijsector.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer