LTO: Aanpak productschappen in orde

LTO Nederland is overwegend positief over de plannen van minister Henk Kamp van Sociale Zaken om taken bij de productschappen weg te halen, zegt voorzitter Albert Jan Maat.

'Het spreekt ons aan dat dit zal leiden tot flinke kostenbesparingen,' zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat. 'Ik ben blij met de zorgvuldige aanpak die minister Kamp voorstelt. Het is goed dat de volgende stap is om te gaan kijken of hiervoor voldoende draagvlak is in de Tweede Kamer,' zegt Maat.

De minister maakte vandaag bekend dat de productschappen in hun huidige gedaante verdwijnen en in afgeslankte vorm verdergaan. Onderzoek, promotie en onderwijs zijn geen taken voor een product- of bedrijfschap vindt Kamp.

Advies

Maat heeft de indruk dat een belangrijk deel van het advies van de werkgeversorganisaties door de minister is overgenomen. Een advies dat volgens hem overigens ook gesteund wordt door de werknemersorganisaties. 'Dat moet een goede basis zijn om de steun van de Kamer te krijgen voor deze aanpak.'

De voorzitter verzekert dat LTO, samen met VNO/NCW en MKB Nederland, actief bij de verdere discussie betrokken zal zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer