'Cel doodsteek voor vee-exporteur Schaap'

Als directeur Nammen Schaap van het gelijknamige vee-exportbedrijf in Dronrijp een half jaar de cel in moet, kan dit de doodsteek betekenen voor de firma.

Dat zegt Schaaps advocaat Evert Kuiters van advocatenkantoor Anker & Anker in Nieuwe Oogst. 'Hij is de enige leidinggevende in het bedrijf en reist de hele wereld over om opdrachten binnen te halen. Als de spil van het bedrijf 6 maanden uit beeld is, laat zich raden wat er gebeurt', zegt Kuiters.

Schaap werd deze week wegens exportfraude met runderen zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BT2728&u_ljn=BT2728 veroordeeld tot 1 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het bedrijf kreeg bovendien een boete van € 125.000 en Schaap zelf moet nog eens € 10.000 betalen.

Gezondheidsverklaringen

Met behulp van een dierenarts werd het bloed van met blauwtong besmette runderen verwisseld met het bloed van gezonde runderen. Hierdoor werden toch gezondheidsverklaringen afgegeven.

'Het bedrijf kreeg al een flinke douw door deze zaak, de boete van € 125.000 kan fataal zijn', vermoedt de advocaat. Hij gaat namens zijn cliënt hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep.

Henk Bles

Vee-exporteur Henk Bles, die in dezelfde zaak werd zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BT2732&u_ljn=BT2732 vrijgesproken, is zeer opgelucht. Bles ontkende van meet af aan iets van de fraude te hebben geweten en voelt zich met de vrijspraak gerehabiliteerd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer