Autoriteit Consument en Markt

Onder de vlag van Autoriteit Consument en Markt (ACM) komen 3 toezichthouders samen. Dat zijn de Consumentenautoriteit (CA), de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA).

De samenvoeging van de 3 tot 1 nieuwe toezichthouder loopt via 2 gescheiden wetstrajecten: een instellingswet en een materiële wet. 'De instellingswet regelt de instelling van de nieuwe toezichthouder waarbij de onafhankelijkheid is gewaarborgd', geeft beoogde voorzitter Chris Fonteijn aan.

Fonteijn is momenteel NMa-bestuursvoorzitter en collegevoorzitter van OPTA. 'De materiële wet regelt de vereenvoudiging en stroomlijning van procedures en bevoegdheden', vult hij aan.

Pijlers

De nieuwe autoriteit krijgt een collegiaal bestuur met 3 personen. De organisatie richt zich op 3 pijlers: consumentenbescherming, sectorspecifiek markttoezicht en mededingingstoezicht. Het collegiaal bestuur bewaakt de samenhang tussen deze pijlers.

'ACM is een korte en stevige naam die duidelijk weergeeft waar de nieuwe toezichthouder voor staat: markten laten werken om de belangen van consumenten te waarborgen', geeft Fonteijn aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer