Melkprijs DOC op peil

Waar de melkprijs van FrieslandCampina de laatste twee maanden bijna 2 cent zakte, slaagt DOC Kaas er voor de 4e opeenvolgende maand in haar melkprijs op gelijk niveau te houden.

Melkprijs+DOC+op+peil
© Nieuwe Oogst

DOC Kaas betaalt ook in september een voorschotprijs van € 37,51 voor 100 kilo melk. Dat geldt voor 4,20% vet en 3,40% eiwit inclusief BTW en kwantumtoeslag bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk.

De vetprijs blijft op € 3,22 en de eiwitprijs op € 7,22 per kilo. FrieslandCampina betaalt € 4,54 per kilo vet en € 5,59 voor een kilo eiwit.

Minder aanvoer

Volgens directeur Jannes Oosterveld is de marktsituatie op dit moment vrij stabiel. Hij constateert dat de dip in melkaanvoer groter is dan de afgelopen jaren. 'Dat komt door het natte weer en heeft mogelijk een positief effect op de prijzen.'

Toch blijft voorzichtigheid op zijn plaats, vindt Oosterveld: 'Het melkproductieseizoen in Australië en Nieuw-Zeeland staat voor de deur. Dat leidt wereldwijd tot een hoger aanbod van melk. Het blijft lastig inschatten wat dat voor een effect heeft.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer