Kennispartner: MPS

MPS

MPS maakt duurzaamheid toegankelijk, transparant en meetbaar voor de internationale sierteeltketen. We zijn een one-stop-shop met datagedreven tools en certificatieschema’s die inzicht geven in de verduurzaming van de sector. 

 

Certificering
MPS kent certificaten toe aan alle partijen uit de keten: van leverancier tot kweker en van handelaar tot retailer. Met bijvoorbeeld MPS-ABC hebben kwekers inzicht in hun verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en water. MPS-GAP wordt gekozen wanneer kwekers willen leveren aan internationale retailers. MPS kent ook certificaten toe als het gaat om arbeidsomstandigheden onder de noemer MPS-SQ. Handelaren kunnen bij MPS terecht voor bijvoorbeeld het certificaat MPS-Florimark TraceCert dat bloemen en planten traceerbaar maakt.

 

Alles onder één dak
De standaarden van MPS zijn internationaal geaccepteerd en leidend in de tuinbouwsector. Door middel van onafhankelijke audits wordt getoetst of een certificaat toegekend of behouden wordt. De onafhankelijke audits en monsternames worden uitgevoerd door zusterorganisatie MPS-ECAS. Samen vormen ze MPS Groep. De organisatie heeft dus alles onder één dak: van registratieomgeving tot audits, monsternames en certificering.