McDonald's doet in Verenigde Staten uien in de ban na E.coli-besmettingen

Fastfoodketen McDonald's wijst de gele uien op de Quarter Pounders aan als bron voor de E.coli-uitbraak in de Verenigde Staten. Die uitbraak heeft meer dan 75 mensen ziek gemaakt, waarvan één uiteindelijk is overleden.

McDonald%27s+doet+in+Verenigde+Staten+uien+in+de+ban+na+E%2Ecoli%2Dbesmettingen
© logo McDonalds

Het vermoeden van deze besmetting heeft McDonald's doen besluiten om voorlopig geen gele uien meer te gebruiken. Een deel van de andere fastfoodketens in de Verenigde Staten, zoals Burger King, Pizza Hut en Kentucky Fried Chicken, volgen dit voorbeeld. Dat melden zij aan persbureau Reuters.

De Amerikaanse autoriteit voor voedselveiligheid (FDA) doet nog onderzoek naar de bron van de E.coli-besmettingen. De controleurs hebben nog geen definitieve bevestiging, maar vermoeden dat de gele uienringen op de hamburgers de oorzaak zouden kunnen zijn.

De leverancier van de uien is het grote Amerikaanse voedselconcern Taylor Farms, dat gespecialiseerd is in de levering van vers gesneden groenten en fruit. De leverancier van veel fastfoodketens in de Verenigde Staten heeft volgens Reuters nog niet gereageerd op de verdachtmakingen. Wel zijn vorige week partijen gele uien teruggeroepen uit een productiefaciliteit in Colorado.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    9° / 5°
    90 %
  • Zondag
    7° / 5°
    75 %
  • Maandag
    7° / 4°
    10 %
Meer weer