POV houdt verkiezing voor beste douche en R&O-plaats

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) reikt dit jaar voor de vierde keer de Douche en R&O Awards uit. De organisatie roept vooral erfbetreders op om varkensbedrijven te nomineren voor de verkiezing van de beste douche en R&O-plaats.

POV+houdt+verkiezing+voor+beste+douche+en+R%26amp%3BO%2Dplaats
© Studio Van Assendelft

De eerste editie van de beste bedrijfsdoucheverkiezing was in 2021. Toen wonnen Evert en Carolien Hendrikx-Van de Laak uit het Limburgse Lottum.

In 2022 werd de competitie uitgebreid met een prijs voor de beste R&O-plaats. Toen won varkenshouderij Dorvar in het Gelderse Dreumel de Douche Award en het varkensbedrijf van familie De Jong in het Utrechtse Leerbroek de R&O Award.


Voor 1 augustus aanmelden

De POV roept erfbetreders op om hun favoriete douche en/of R&O-plaats op varkensbedrijven te nomineren. Kanshebbers aandragen kan tot 1 augustus. Uit de genomineerden kiest een deskundige jury een winnaar. Die krijgt een prijs die beschikbaar is gesteld door MS Schippers.

De Douche en R&O Awards zijn in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de biosecurity. Met de opmars van Afrikaanse varkenspest in Europa is een goede biosecurity van groot belang, vindt de POV.

Meer informatie en aanmelden kan bij de Coalitie Vitale Varkenshouderij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer