McCain investeert 75 miljoen euro in Nederlandse fabriek

Fritesfabrikant McCain staat aan de vooravond van een grote investeringsoperatie met een waarde van 75 miljoen euro op de productielocatie in het Zeeuwse Lewedorp.

McCain+investeert+75+miljoen+euro+in+Nederlandse+fabriek
© McCain

De bouwplannen zijn onderdeel van een meerjarige investeringsstrategie van het Canadese voedingsconcern om de concurrentiepositie op het gebied van duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Volgens McCain zijn direct omwonenden en lokale Zeeuwse autoriteiten geïnformeerd over de werkzaamheden. Die beginnen al voor de zomer van 2024 en worden volgens planning in 2027 afgerond.

De investering van McCain moet resulteren in onder meer een nieuwe afvalwaterzuivering, een geavanceerde nieuwe verpakkingslijn, een gemoderniseerd vrieshuis en optimalisatie van het logistieke centrum. Volgens de fritesfabrikant geeft de investering een boost aan de lokale economie en aan de duurzame relatie met de ongeveer vierhonderd aardappeltelers die in Nederland grondstof leveren aan de fabrikant.


Groeistrategie ondersteunen

Alain Duranleau, directeur van McCain voor continentaal Europa, herinnert eraan dat het Canadese bedrijf al langer dan vijftig jaar in Nederland is gevestigd. 'We zijn verheugd dat we deze geschiedenis kunnen voorzetten met een grote moderniseringsoperatie. Deze investering zal nieuwe mogelijkheden ontsluiten om onze klanten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd onze groeistrategie ondersteunen.'

De investering is ook een aanwijzing dat de productielocatie in Lewedorp ook in de toekomst een belangrijke rol blijft spelen in het Europese netwerk van McCain. Wereldwijd hebben de fritesfabrikant en zijn zusterbedrijven meer dan vijftig productielocaties, waarvan negen in Nederland. Het concern wil de komende jaren blijven uitbreiden en groeien in de sector van verwerkte aardappelproducten en van snackproducten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 12°
    80 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
  • Dinsdag
    21° / 11°
    70 %
Meer weer