Bioplant sluit zich aan bij BO Akkerbouw

Bioplant, de vereniging voor biologische akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers, is lid geworden van BO Akkerbouw. Bioplant behartigt de belangen van circa 250 telers.

Bioplant+sluit+zich+aan+bij+BO+Akkerbouw
© Frits Huiden

BO Akkerbouw telt inmiddels veertien leden. Samen vertegenwoordigen de leden alle schakels; van veredeling, teelt en handel tot verwerking van akkerbouwgewassen. Met het lidmaatschap van Bioplant is nu ook de biologische akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt vertegenwoordigd.

Douwe Monsma, vertegenwoordiger van het bestuur van Bioplant, wordt bestuurslid van BO Akkerbouw. Hij meldt in het persbericht over het lidmaatschap uit te kijken naar de samenwerking met andere ketenpartners.

'Wij zien biologische akkerbouwers en groentetelers als onderdeel van de Nederlandse akkerbouwsector. Door lid te worden van BO Akkerbouw kunnen wij beter samenwerken op thema's die voor onze leden van belang zijn, waaronder onderzoek en innovatie.'


Genoeg kansen

Jaap van Wenum, voorzitter van BO Akkerbouw, zegt blij te zijn met de toetreding van Bioplant. 'Er komen veel uitdagingen op de Nederlandse akkerbouw af. Dan is het belangrijk om samen sterk te staan. Ook kansen liggen er genoeg. Met deze samenwerking met de biologische sector op sectoraal niveau sluiten we aan bij de goede samenwerking die er in de praktijk al is tussen akkerbouwers.'

Bioplant is in 2023 opgericht en werkt met andere onderdelen van de biologische primaire sector samen in Biohuis. Bioplant is al lid van de Taskforce Phytophthora. Het lidmaatschap van Bioplant is op 1 april ingegaan, waarmee Bioplant per direct is vertegenwoordigd in alle geledingen van BO Akkerbouw.

Het programma Onderzoek & Innovatie van BO Akkerbouw stond altijd al open voor biologische telers en omvat ook projecten die relevant zijn voor biologische telers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer